onsdag 18 juli 2012

Summa summarum Glomma

Förra helgen i Glomma var helt ok efter omständigheterna. När vädret var lungt vakade fisken och var glad i våra flugor. Dock väldigt svårt att kroka dem när det höga vattenflödet rann fort.
På fredagen när vi anlände runt 22:00 så slog nån upp tältet medans 2 stod bredvid och drack lite öl mm.(jag drack öl). När klockan blivit runt 24:00 och vi var varma innan för skjortan så bestämde vi oss för att köra ett kortare fiskepass. Vi klev ut i älven, en bit uppströms från koppang camping ca 3km. Överallt vakade fisken och vi stod där i mörkret och krokade en hel del fiskar, de största låg mellan 30-35cm, men större fisk hördes vaka.
Vi häll väl på en timme och avslutade sedan med ett par timmars tjolande och whiskeyskålande. En väldigt god start på helgen.
Lördagen började med lite huvudvärk och regn. Regnet gjorde att nivån steg ytterliggare och vadningen blev lite svårare. Dock över dagen sett så fick vi några fiskar både på torrt och nympf. På kvällen så styrde Stefan iordning oxfile, med bacnlindad sparris och grillad färskpotatis. Nått så grymt gott!!!. Bara att få sitta vid älvkanten och avnjuta en sådan måltid gör hela resan. Och såklart lite rödvin, butt mm avslutade även denna kväll.
På söndag morgon så bestämde vi oss för att åka nedström till Glomma öarna, då vi hoppades på lite mer lugnflytande vatten. Och vi fann en riktigt trevlig sträcka som visade sig mycket trevlig för torrfluge fiske.Vi hade en del påslag, men lyckade inte kroka så många, och de vi fick var väldigt smått.Sen så kom regnet och vi åkte in till Koppang för lite Pizza. Efter maten åkte vi och kikade på lite fiskeplatser, men det höga vattnet gjorde att vi inte ens provade något annat ställe, vi återvände till öarna igen. Vi fiskade ett par timmar utan några resultat.Sen kom mera regn och jag kände att dagens kvällsfiske kommer utebli så jag bestämde mig för att åka hem på kvällen.Fred och Stefan stannade ett dygn till, sedan gav även de upp pga regnet som aldrig gav sig
Men för att summera så var den korta trippen trevlig på många sätt ändå, mycket fisk finns, fina fiskeplatser trevligt sällskap god mat och god dryck. Nästa gång jag tar mig dit så får gärna vattnet vara lite lägre.//Janne

Utsikt från tältet

Mitt i älva
Vissa höga hinder gick vi på, men inga problem, vi tog oss över

Diskarn

En och annan öl

Kocken Stefan

Finäta

Värmande på kvälla

En av få stunder utan regn

Vätskepaus

Ibland så satt dom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar